Vitaliteit op de werkplek

Het vitaliteitsprogramma kent diverse onderdelen, zoals kortdurende stoelmassages, bewegingsoefeningen, coaching, trainingen en workshops. Deze componenten zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd.

We kunnen een programma speciaal naar uw wens samenstellen, u kunt een selectie uit ons aanbod gebruiken. Daarnaast kunnen wij voor u een of meer vitaliteitsdagen of een complete vitaliteitsweek organiseren. De invulling daarvan is geheel aan u. Wij verzorgen het programma naar uw wens.

Zen-Fire heeft een uitgebreid netwerk waardoor zij haar diensten door heel Nederland aanbied. De stoelmassages, trainingen en workshops van Zen-Fire kunnen bij u op locatie door het hele land worden gegeven.

Stoelmassage

Stoelmassage wordt ingezet ter bevordering van de lichamelijke conditie en ter voorkoming van werk gerelateerde ziekten, zoals RSI en symptomen van stress.

Lees meer over stoelmassage onder het hoofdstuk stoelmassage op locatie

Energiecoaching

Energiecoaching is geschikt voor bedrijven met medewerkers die last hebben van spanningsklachten, gedragsproblemen of een hoger dan gemiddeld ziekteverzuim. Zij kunnen terecht voor begeleiding naar bewustwording en gezondheid. De kracht van energiecoaching ligt in het inzetten van een op de situatie afgestemde unieke combinatie van Coaching, Therapie en Training (CTT). De kandidaat werkt puur voor zichzelf om een optimaal resultaat te bereiken.

Zen-Fire team

Mindfulness op de werkvloer

Door stress gaan mensen onder hun werkelijk niveau functioneren. Teveel energie gaat verloren in gehaast bezig zijn, piekeren, overmatig plannen en onjuist reageren in bepaalde stressvolle situaties.

De Mindfulness training brengt uw medewerker meer in het ‘hier en nu’. Tijdens de training wordt geoefend om meer bewust aanwezig te zijn bij de ervaringen van het dagelijkse leven en de ervaringen op het werk. Helder denken leidt tot betere beslissingen, meer creativiteit en minder verspilling van energie.

Met een groep van maximaal 15 mensen wordt gewerkt aan de mogelijkheden om intenser het huidige moment te beleven. De training bestaat uit 7 sessies.

Kennismakingsworkshop

Wilt u graag weten wat Mindfulness voor uw bedrijf kan betekenen?
De kennismakingsworkshop van 1,5 uur geeft uitleg en laat u ervaren wat het betekent om mindful te zijn.

Mindfullness

 • Bewust bezig zijn met ‘hier en nu’

 • Helder denken

 • betere beslissingen

 • meer creativiteit

 • minder verspilling van energie

 • minder stress

Yoga

Yoga betekent ‘verbinden’. Het verbinden van geest en lichaam en dit draagt bij tot tevreden, gezonde en positief ingestelde werknemers. En positief ingestelde werknemers dragen bij aan succesvolle resultaten in het bedrijf.

Bedrijfsyoga is effectief ter preventie en ter ondersteuning bij de behandeling RSI, stress en burn-out. Daarnaast levert yoga de benodigde instrumenten voor zelfmanagement van het lichaam, in en buiten het werk.

Yoga bestaat uit een combinatie van verschillende yogahoudingen en rek- en ontspanningsoefeningen die met een bewuste ademhaling worden uitgevoerd. Deze maken het lichaam soepel, stevig, ontspannen en bevorderen de bloedsomloop. Fysieke oefeningen helpen om lichamelijke spanningen en stijfheid te verlichten bijv. in de schouders en in de rug. Ontspannings- en ademhalingsoefeningen vangen de effecten op van mentale stress. De yoga wordt gegeven in groepsverband.

Do-in

Do-in is een zeer oude bewegingskunst die ongeveer 500 jaar v. Chr. in China is ontstaan. Deze kunst werd overgenomen en verder ontwikkeld in Japan. De oefenvorm heeft zijn oorsprong in de traditionele Oosterse geneeskunde (shiatsu) die er vooral op gericht is om ziekten te voorkomen door het lichaam te ontgiften.

Binnen de do-in werkt men op de energiebanen (meridianen) die in ons lichaam lopen. Do-in heeft als doel de energie door deze meridianen beter te laten stromen en eventuele blokkades op te heffen. Blokkades zijn veroorzakers van vele lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld rug-, schouder- en nekklachten en ‘het niet lekker in je vel zitten’.

Do-in omvat rek- en strekoefeningen, ontspannen bewegingen, ademhalingsoefeningen, meditaties en eenvoudige drukpunttechnieken. Het biedt een verrassend breed scala aan mogelijkheden waarvoor geen ervaring is vereist. Do-in wordt gegeven in groepsverband.

Arbeid en organisatieopstelling

Opstellingen is in toenemende mate een middel wat ingezet wordt bij de advisering binnen bedrijven en personeel. Wij hebben diverse organisaties zoals multinationals, overheid, productiebedrijven, grotere en kleinere bedrijven met dit instrument begeleidt.

Door middel van een organisatieopstelling krijg je inzicht in hoe je het beste om kunt gaan met de belemmerende patronen binnen je organisatie. Tevens wordt inzicht verkregen over de plek binnen de organisatie en vanuit welke positie er optimaal gefunctioneerd kan worden.

Individuele werkvragen
 • onzekerheid over positie en ambitie
 • conflicten op het werk
 • beslissingen betreffende de eigen werksituatie
 • energieverlies op het werk
 • persoonlijke belemmeringen
 • niet optimaal kunnen functioneren
 • burn-out door te hard werken
Organisatie werkvragen
 • ingrijpende veranderingen zoals reorganisaties en fusies
 • onduidelijkheid in leiderschap
 • strijd tussen verschillende delen van de organisatie
 • veel verloop of ziekteverzuim
 • voortleven van oud zeer en historische belemmeringen